Weer geopend vanaf april 2023

 

 

Over Ons

Kostenplaatje

 

Oprichting

geschiedenis van wvp


Watersportvereniging de Pettelaer (WVP) werd opgericht op 13 maart 1972 te 's-Hertogenbosch door enthousiaste watersportliefhebbers. De vereniging heeft een eigen clubgebouw met een mooi terras gelegen aan de Zuiderplas, naast het natuurgebied Het Bossche Broek.

Ons doel

Waar streven we naar?


Het beoefenen en het bevorderen van de verschillende watersporten. We doen ons best dit doel te bereiken door het geven van zeil- en surflessen aan jeugd en volwassenen,het opleiden van instructeurs en het volgen van trainingen, het organiseren van zeilwedstrijden, het organiseren van diverse watersportevenementen, het bieden van ligplaatsen voor eigen boten

wat hebben we te bieden?


Cursussen

leer een nieuwe watersportdiscipline


Elk jaar weer organiseren we een aantal cursussen om klein en groot het plezier en avontuur van de watersport te laten ontdekken. Deze cursussen betreffen: zeilen, surfen, rescue, vaarbewijs en jeugdzeiltrainer. Meer informatie hierover vind je onder cursussen.

Trainingen

groei door of houd je niveau op peil


Voor de ervaren zeilers die mee willen doen aan wedstrijden op onze eigen plas of daarbuiten, hebben we een trainingsprogramma op het water en de benodigde theorielessen, als voorbereiding op en het zeilen van wedstrijden.

Team zuid

dè weg naar de top!


Sinds 2017 wordt er vanuit WVP weer in wedstrijdverband gezeild door het Splash Team Zuid onder leiding van Matthijs de Jong. Dit team bestond in 2017 en 2018 uit negen jongeren die zeilen in de Splash. Zij hebben meegedaan aan de landelijke competitie van Combi Zuid en de SKON. Daarnaast hebben zij meegedaan in 2017 aan het WK Splash in Lelystad en in 2018 aan het WK Splash in Campione aan het Gardameer in Italië. In 2019 bestond het team uit twee zeilers die meegedaan hebben op het WK in Kamperland; zij hebben de 20ste en 30ste plaats op de wereldranglijst veroverd!

In het voorjaar van 2020 is een nieuwe lichting wedstrijdzeilers opgestaan. Maar liefst zeven jonge Splashzeilers zijn onder leiding van Thymen van Beek (30ste op de wereldranglijst) begonnen met trainen. I.v.m.COVID-19 zijn veel landelijke wedstrijden afgelast en hebben zij hierdoor nog niet veel wedstrijden kunnen zeilen. Toch trainen ze het hele jaar, zomer en winter gewoon door. Voor meer informatie, kijk onder het kopje Zeilteam Zuid onder Wedstrijden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met team Opleidingen
contact & info

Wat je verder nog moet weten


watersportverbond

Koninklijk Nederlands Watersport Verbond


Onze vereniging is aangesloten bij het Watersportverbond. Dit garandeert onder meer dat u les krijgt van vakbekwame en gecertificeerde instructeurs, die les geven volgens de richtlijnen en de afspraken van de landelijke Commissie Watersport Opleidingen (CWO). WVP is verplicht om jaarlijks de Watersportbijdrage door te storten aan het Verbond .

veiligheid

veiligheid op nummer één


Er worden hoge eisen gesteld aan de veiligheid van de cursisten, tijdens de trainingen en wedstrijden. Ook de vloot van lesboten wordt elk jaar aan een kwaliteitscontrole onderworpen. Tijdens alle wateractiviteiten zijn er voldoende rescueboten beschikbaar.

eigen boot

een ligplaats aan de zuiderplas


WVP heeft de beschikking over een grote lesvloot: Optimisten, Splashes en Lasers. Als je begint met zeillessen heb je geen eigen boot nodig, de huur voor de lesboot is bij de diploma gerichte opleiding (CWO) inbegrepen. Ook in de vervolgcursus kun je nog gebruik maken van een lesboot. Onze leden/cursisten kunnen buiten de lessen om de lesboten tegen een aantrekkelijk tarief huren en verder oefenen op de Zuiderplas.Wil je meedoen aan wedstrijden buiten de Zuiderplas, dan is een eigen boot noodzakelijk. Er is een grote markt voor tweedehands zeilboten. Ook binnen de vereniging worden door leden boten doorverkocht, let op het prikbord dat bij de kleedkamers hangt. 

kleding

wat heb je nodig om te watersporten?


Voor de beginnende zeilertjes is geen specifieke zeilkleding vereist (een regenpak kan al prima diensten bewijzen). Omdat je altijd onverwachts in het water terecht kunt komen, wordt aangeraden altijd een extra set droge kleren bij je te hebben (die kun je in de kleedkamer, waar ook een douche is, achterlaten). Natuurlijk is een handdoek ook erg handig. In de lesboten mogen alleen sportschoenen gedragen worden. Gaan kinderen na hun eerste diploma meedoen aan trainingen (niet de lessen) dan zijn ze wat de voorjaars- en najaarstraining betreft, verplicht een droogpak te dragen. Het water is dan immers nog te koud.

Zodra je actief bent op het water is het dragen van een zwemvest verplicht. Die hoef je in het begin nog niet zelf te kopen. De cursisten krijgen er één uitgereikt aan het begin van iedere les.

Zwemdiploma's A & B zijn voor alle cursisiten een vereiste.

aansprakelijkheid

wie is verantwoordelijk?


De vereniging aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade aan eigendommen van cursisten welke tijdens lessen en/of trainingen ontstaan. Cursisten raden we aan zich genoegzaam te verzekeren, zeker als het eigen materialen betreft.

privacy

wat we wel en niet van je willen weten


Privacy staat bij ons hoog in het vaandel, daarom heeft WVP een privacybeleid in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit beleid vindt je onder downloads.

downloads

bankgegevens

iban-nummer


NL80RABO 0172 0404 34

Kamer van koophandel

kvk-nummer


40217776

informatie lidmaatschap

wat houd het in om lid te zijn?


Heb jij 'm al? De Cappie app!

Dé wvp app voor jouw dag

 
 
 

black google-play-badge 2
 

 

Download nu

De Cappie app

 

black

google-play-badge-2-kopie

 

 

 

Contact

WV de Pettelaer

 

Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postbus 5015
5201 GA 's-Hertogenbosch
 
 

Contactpagina

 

Route


  

Watersportvereniging de Pettelaer ligt in beschermd natuurgebied de Bossche Broek. Daarom is het helaas niet mogelijk om zomaar met de auto naar de vereniging te komen. Er zijn parkeergelegenheden op loopafstand van de vereniging die toegankelijk zijn voor iedereen. Leden met een polderpas kunnen de vereniging altijd met de auto bezoeken. 
 

Route & Parkeren

 

Heb je een vraag?

 073 61 47 884


We zijn telefonisch bereikbaar tijdens onze aangegeven openingstijden. Buiten openingstijden kun je per mail contact opnemen.

Openingstijden

 

Contact

WV de Pettelaer 

Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postbus 5015
5201 GA 's-Hertogenbosch
 

Contactpagina

 

Route   

Watersportvereniging de Pettelaer ligt in beschermd natuurgebied de Bossche Broek. Daarom is het helaas niet mogelijk om zomaar met de auto naar de vereniging te komen. Er zijn parkeergelegenheden op loopafstand van de vereniging die toegankelijk zijn voor iedereen. Leden met een polderpas kunnen de vereniging altijd met de auto bezoeken. 
 

Route & Parkeren

 

Heb je een vraag?

 073 61 47 884


We zijn telefonisch bereikbaar tijdens
onze openingstijden. Buiten
openingstijden kun je per mail
contact opnemen.

Openingstijden

Onze partners in kwaliteit

 
 
 
 
 
logo-2022-alt

 
Verenigingsregels           Privacybeleid        Wijzigingen voorbehouden           ©Watersportvereniging de Pettelaer 2023

logo-2022-alt

Verenigingsregels
 
Privacybeleid
 
Wijzigingen voorbehouden
  
©Watersportvereniging de Pettelaer 2023